Condiții de cumpărare

Termeni și condiții
Politica de confidentialitate
Termeni și condiții

TERMENI SI CONDITII

DEFINITII SI TERMENI

Magnetrend – este denumirea comerciala a S.C. Ez Biz SRL, persoana juridica romana, cu sediul social in Cluj-Napoca, Str. Izlazului, Nr. 18, Ap. 112, jud. Cluj, cu numar ordine in Registrul Comertului J12/4155/2004, cod unic de inregistrare fiscala RO16952598

Cumparator – orice persoana fizica sau persoana juridica sau alta entitate juridica care efectueaza o Comanda prin intermediul Site-ului

Site – magazinul online gazduit la adresa magnetrend.ro si subdomeniile acestuia

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Magnetrend si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Magnetrend, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri si servicii de pe Site

 

1. Conditii generale

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Magnetrend isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand pagina "Termeni si conditii".

Utilizarea site-ului este conditionata de respectarea conditiilor generale de acces si utilizare precum si de respectarea ansamblului de legi aplicabile. Atunci cand accesati site-ul, il parcugeti si utilizati, acceptati implicit si neconditionat Termenii si Conditiile, care prevaleaza asupra oricarei alte intelegeri pe care ati putea s-o aveti cu Magnetrend.

2. Drepturi de autor

Fotografiile, textele, sloganurile, desenele, imaginile, secventele animate sonore sau nu, precum si toate lucrarile integrate in acest site sunt proprietatea Magnetrend sau a unor terti care au autorizat Magnetrend sa le utilizeze. Prin urmare, este interzisa publicarea, transmisia, copierea acestora prin orice metoda fara acordul scris acordat in prealabil al reprezentantului legal al Magnetrend. Nerespectarea acestor conditii se pedepseste conform legii in vigoare.

3. Livrarea bunurilor si serviciilor la distanta

3.1 Prin lansarea unei comenzi electronice pe site sau telefoni, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Magnetrend isi deruleaza operatiunile.

3.2 Comenzile acceptate si care vor fi onorate de Magnetrend sunt comenzile trimise online prin formularul de comanda, comenzile primite prin e-mail si telefon si care contin cel putin urmatoarele: numele, adresa, nr. telefon si e-mail ale Cumparatorului. Pentru comenzile trimise online prin formularul de comanda sau e-mail, Cumparatorul va fi contactat telefonic de catre un reprezentant Magnetrend pentru confirmarea verbala a comenzii. Comenzile se pot trimite prin email la adresa: comenzi@magnetrend.ro - timp mediu de raspuns max. 1 zi lucratoare.

3.3 Cumparatorul trebuie sa asigure acuratetea datelor introduse astfel incat sa poata fi contactat. Comenzile electronice sunt de regula prelucrate automat. Astfel, consumatorul trebuie sa se asigure ca filtrele SPAM sunt setate corespunzator pentru a putea primi toate e-mail-urile asociate comenzii.

3.4 Magnetrend trebuie sa onoreze comenzile primite prin intermediul acestui site in termenul convenit in momentul confirmarii comenzii. Magnetrend isi rezerva dreptul de a se retrage din contract in cazul livrarii incomplete sau incorecte de catre furnizor. Magnetrend va intreprinde toate eforturile rezonabile pentru a obtine produsul. In cazul in care nu poate executa contractul/livrarea din cauza ca produsul sau serviciul nu este disponibil, Magnetrend trebuie sa informeze consumatorul despre aceasta indisponibilitate in termen de 1-3 zile lucratoare.

3.5 Magnetrend poate livra Cumparatorului un produs sau serviciu de o calitate si la un pret echivalente cu cele solicitate numai cu acordul scris sau verbal al acestuia din urma. In acest caz cheltuielile de returnare a acestor produse vor cadea in sarcina Magnetrend.

3.6 Magnetrend nu va livra produse sau servicii fara o comanda prealabila din partea Cumparatorului.

3.7 In cazul in care Cumparatorul este persoana juridica, riscul pierderii sau deteriorarii accidentale se transfera asupra clientului atunci cand Magnetrend preda produsele curierului sau persoanei desemnate de catre Magnetrend cu transportul produselor.

3.8 In cazul in care Cumparatorul este persoana fizica, riscul pierderii sau deteriorarii accidentale nu se transfera asupra Cumparatorului sau persoanei autorizate sa preia produsele decat atunci cand produsele sunt livrate. Ca exceptie, riscul pierderii sau deteriorarii accidentale se transfera asupra Cumparatorului atunci cand Magnetrend preda produsele curierului, persoanei sau institutiei autorizate de catre Cumparator sa preia produsele.

4. Conditii si modalitati pentru retur, renuntarea la produsele comandate sau anularea comenzii

4.1 Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorul ca renunta la cumparare in termen de 14 zile de la primirea produsului. Pentru exercitarea dreptului la renuntare, Cumparatorul trebuie sa trimita o notificare clara, in scris, prin e-mail la adresa comenzi@magnetrend.ro sau prin telefon si scrisoare recomandata trimisa la sediul Vanzatorului. Magnetrend va raspunde acestei notificari in termen de 3 zile lucratoare de la primirea notificarii. In cazul in care produsele returnate sunt in starea initiala, Vanzatorul si Cumparatorul vor stabili de comun acord daca Vanzatorul va trimite, pe costul Cumparatorului, produse identice ca si caracteristici sau similare, sau daca va returna Cumparatorului contravaloarea produselor returnate de Cumparator.

4.2 Cumparatorul va manipula produsele primite cu grija rezonabila si va trebui sa le returneze in starea initiala. La primirea produselor returnate, Magnetrend va examina produsele si va documenta orice deteriorare de orice natura a acestor produse.

4.3 Responsabilitatea ambalarii adecvate a produselor astfel incat sa fie protejate la transport revine Cumparatorului. Eventuala pierdere din valoare a produselor rezultata in urma ambalarii necorespunzatoare va fi suportata integral de Cumparator.

4.4 Taxele pentru transportul coletului prin firma de curierat la sediul Vanzatorului vor fi suportate de Cumparator.

4.5 In cazul in care Cumparatorul nu accepta produse la schimb, Vanzatorul are obligatia ca in termen de 30 de zile de la primirea produselor retur sa ramburseze contravaloarea acestora prin transfer in contul bancar al Cumparatorului. Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 14 zile de la acceptarea returului.

4.6 Vanzatorul are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie, sa solicite daune interese de la Cumparator, in conditiile legislatiei in vigoare.

4.7 Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii, si nu numai:

preturile afisate pe site-ul Magnetrend.ro sunt rezultatul unei erori materiale;

produsul/produsele comandate nu se mai afla pe stoc;

datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte si Cumparatorul nu a reusit sa contacteze Cumparatorul pentru clarificarea acestor date

Dupa anularea unei tranzactii prin card, banca emitenta va debloca suma blocata in contul clientului in termen de 1-30 de zile, in functie de politica acesteia.

4.8 In cazul coletelor neridicate de la sediul firmei de curierat sau in cazul refuzarii primirii de catre Cumparator, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza comenzile ulterioare ale Cumparatorului.

5. Litigii

Eventualele litigii in legatura cu livrarea Comenzii vor fi rezolvate intre Vanzator si Cumparator pe cale amiabila, in caz contrar, parţile putandu-se adresa instantei de judecata competente de la sediul Vanzatorului.

6. Limitarea responsabilităţii

6.1 Cumparatorul foloseste Site-ul pe riscul propriu. In nici un caz, Magnetrend nu va putea fi facut responsabil pentru daune directe sau indirecte si in special pentru prejudiciul material, pierderea de date sau de program, prejudiciul financiar, rezultand din accesul sau utilizarea acestui site sau a tuturor site-urilor care sunt legate de el. Continutul site-ului este prezentat fara nici o garantie, de nici o natura.

6.2 Informatiile asupra produselor, caracteristicilor si preturilor acestora corespund unei definitii la momentul redactarii lor sau al actualizarii diverselor pagini ale site-ului; ele sunt oferite numai cu titlu informativ si deci nu sunt si nu trebuie sa fie considerate ca o oferta contractuala a produselor si serviciilor oferite de Magnetrend.

6.3 Magnetrend nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al utilizarii produselor dupa livrare.

6.4 Ofertele sunt valabile in limita stocului disponibil.

6.5 Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

7. Dispozitii finale

7.1. Magnetrend isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificarea prealabila a Cumparatorului.

7.2. In limita prevederilor prezentului document, Magnetrend nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

7.3. Magnetrend  isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Politica de confidentialitate
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Depunem toate eforturile pentru a va asigura ca protejam si respectam confidentialitatea datelor Dvs. cu caracter personal prin implementarea masurilor necesare prevazute de normele si reglementarile in vigoare privind protectia datelor, inclusiv Regulamentul general (UE) 679/2016 privind protectia datelor (prescurtat “GDRP”).

Acest document are rolul de a Va informa asupra datelor cu caracter personal pe care le colectam de la Dvs. sau pe care Dvs. ni le comunicati prin intermediul prezentului site, precum si a modului in care vom prelucra aceste date.

1.1. Potrivit normelor si reglementarilor in vigoare privind protectia datelor, datele cu caracter personal sunt definite ca orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila. In principiu, reprezinta date personale, pe care si Magnetrend le are in vedere: numele si prenumele persoanei fizice, domiciliul, adresa de email, CNP, numar de telefon, coduri client/atribut al contului inregistrat, codul de identificare de tip AWB pentru livrarea produsului comandat etc.

1.1.1. Datele Dvs. personale pe care le colecteaza si prelucreaza Magnetrend sunt: numele si prenumele persoanei, domiciliu (adresa postala pentru livrare), adresa de email, numar de telefon, coduri de identificare client, date de facturare (in cazul finalizarii unei comenzi), voce, informatii bancare (in cazul efectuarii unui retur/ramburs de plata), cont social media.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, asa cum sunt definite in GDRP in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 18 ani.

1.1.2. Asadar, potrivit GDRP, sunt operatori de date cu caracter personal („Operatorii”) – (i) Magnetrend, prin Ez Biz SRL, societate romana cu personalitate juridica, cu sediul in Cluj-Napoca, Str. Izlazului, Nr. 18, Ap. 112, avand nr. de ordine in Registrul Comertului J12/4155/2004 si CUI RO16952598 avand obligatia conform normelor nationale si a GDRP de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele Dvs. cu caracter personal. Aceste date au fost colectate/procesate/etc. in relatia comerciala desfasurata in trecut si/sau in curs de desfasurare si pentru care V-ati exprimat in mod valabil consimtamantul potrivit legislatiei in vigoare la momentul preluarii si colectarii datelor personale.

1.1.3. Compania aduce la cunostinta ca enumerarea din cadrul art. 6.1 si urmatoarele este pur exemplificativa si ca in raport de serviciul angajat de client, subscrisa colecteaza numai acele date personale minime necesare indeplinirii scopurilor/activitatilor realizate de Magnetrend.

1.2. In procesul de operare a prezentului site web, Magnetrend colecteaza anumite informatii (“date cu caracter personal”) referitoare la persoane fizice identificate sau care pot identifica persoane fizice, date furnizate de utilizatorii prezentului site web, prin exprimarea voluntara a consimtamantului, in mod direct (ex. nume, prenume, adresa postala, adresa de e-mail, numar de telefon) sau indirect (ex. adresa IP, utilizarea UUIDS (unique identifiers provided by social logins).

1.3 Scopurile prelucarii datelor cu caracter personal furnizate de catre un “Client Magnetrend”, avute in vedere si urmarite de catre Magnetrend sunt urmatoarele:

 • procesarea comenzilor si retururilor;
 • pastrarea relatiei cu partenerii contractuali in scopuri contabile;
 • optimizarea activitatii de marketing;
 • solutionarea cererilor privind indeplinirea unei comenzi
 • comunicari de marketing;
 • administrarea contului in cadrul platformei Magnetrend;
 • scopuri statistice.

1.4. Magnetrend colecteaza, prelucreaza si administreaza datele Dvs. personale in conformitate cu normele si reglementarile GDRP pentru urmatoarele perioade de timp: (i) in conformitate cu prevederile codului civil privind institutia juridica a prescriptiei precum si a conditiilor contractuale asumate prin acceptarea celor cuprinse in documentul Termeni si conditii, datele personale colectate sunt arhivate/pastrate de Companie pe o perioada de 3 ani de la incetarea contractului (pentru situatia livrarilor si neintervenirii solicitarilor de retur); (ii) datele personale colectate sunt arhivate/pastrate de Companie pe o perioada de 3 ani de la data intervenirii ultimului retur aferent contului.

De asemenea este bine sa stiti ca putem prelucra date cu caracter personal pentru a Va informa in legatura cu produse si servicii, oferte promotionale sau pentru abonarea la newsletter. Ca regula generala, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate in scopuri directe de marketing numai cu consimtamantul Dvs. si prin utilizarea canalelor de comunicare (email, sms etc.) pe care le-ati indicat in momentul oferirii consimtamantului. In aceste conditii este important sa cunoasteti ca vom utiliza consimtamantul Dvs. exprimat in scop de marketing pana la retragerea acestuia, existand posibilitatea de retragere a acestui tip de consimtamant oricand.

Cumparatorul, prin transmiterea datelor cu caracter personal, declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa faca parte din si sa fie arhivate in baza de date a Magnetrend, exprimandu-si astfel un acord expres si neechivoc ca datele sale personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate conform scopurilor precizate la punctul 6.3.

1.5. Magnetrend Va informeaza ca prelucrarea reprezinta: orice operatiune/set de operatiuni asupra acestor date (cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate), respectiv colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, diseminarea, punerea la dispozitie, alinierea, combinarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea etc. (notiunea de prelucrare reprezentand orice fel de operatiune in legatura cu datele personale).

1.6. Compania aduce la cunostinta ca in raport de activitatea/serviciul ales de client, respectiv a scopului colectarii datelor cu caracter personal, Magnetrend poate transmite datele Dvs. tertilor sau autoritatilor pentru indeplinirea scopurilor pe baza temeiurilor activitatilor de procesare. Potrivit Regulamentului GDRP, Va informam ca putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ce Va privesc urmatoarelor categorii de destinatari:

 • partenerilor comerciali pentru furnizarea produselor/serviciilor comandate
 • furnizorilor de servicii de curierat;
 • furnizorilor de servicii de plata/bancare;
 • furnizorilor de servicii de contabilitate, pentru tinerea evidentei contabile prin imputernicit extern;
 • altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre;
 • autoritatilor publice.

Va asiguram ca vom depune toate diligentele ca imputernicitul si/sau terta parte contractanta sa ofere garantii suficiente pentru a pune in aplicare masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat procedurile sa indeplineasca cerintele normelor si reglementarilor legale, inclusiv GDRP si sa asigure protectia drepturilor persoanei vizate (persoana fizica client Magnetrend).

1.7. Temeiul pentru care prelucram aceste date personale si administram aceste date colectate poate fi in raport de scopul prelucrarii datelor prin consimtamântul Dvs., acordat cu prilejul crearii contului online si al validarii acestuia, prin solicitarea de a deveni client Magnetrend. Totodata, temeiul este si unul legal si/sau contractual, având la baza contractul/raportul comercial ce a luat nastere intre Dvs., client si Magnetrend, prin plasarea comenzii si efectuarea platilor produselor comandate, prin efectuarea de retururi ale produselor neconforme si/sau refuzate etc., dar si un temei legitim necesar si indispensabil desfasurarii activitatilor comerciale si economice ale Magnetrend prevazut de asemenea de GDPR. Vom prelucra datele Dvs. personale pentru a imbunatati si a lua masuri de protectie, ori de cate ori se impune, pentru protectia privind utilizarea site-ului web si a utilizatorilor platformei Magnetrend fata de atacuri cibernetice, masuri de prevenire si detectare a tentativelor de frauda, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente, masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

1.8. De asemenea, tinem sa fiti informati in mod complet si intelegem de a va prezenta Principiile stabilite de Regulamentul UE 679/2016 si Drepturile Utilizatorului privind datele cu caracter personal.

1.9. Regulamentul european in domeniul protectiei datelor cu caracter personal reglementeaza un numar de 6 principii a fi respectate de operator (Magnetrend) atunci cand proceseaza date personale:

 • a) principiul legalitatii, echitatii si transparentei. Conform acestui principiu, compania trebuie sa se asigure (1) ca prelucrarea de date trebuie sa fie realizata doar respectand dispozitiile legale, orice alta procesare va fi considerata a fi ilicita, (2) ca prelucreaza datele doar in modalitatile pe care persoana in cauza le-ar astepta in mod rezonabil si (3) ca procesarea trebuie sa fie transparenta, adica operatorul sa transmita subiectilor clar si deschis cum intentioneaza sa foloseasca datele personale;
 • b) principiul limitarii scopului pentru care sunt colectate datele. Compania noastra respecta acest principiu obligandu-se sa colecteze/proceseze datele personale doar pentru scopul determinat si transmis persoanei;
 • c) principiul reducerii la minim a datelor prelucrate. Compania noastra respecta acest principiu colectand/procesand numai acele date minim necesare pentru realizarea operatiunilor, adoptand norme prin care sa se asigure ca nu va colecta date inutile in raport de operatiunea comerciala.
 • d) principiul exactitatii, date actuale. Compania noastra va colecta/procesa de la clientii sai doar date exacte si actuale.
 • e) principiul pastrarii datelor pe o perioada necesara indeplinirii scopurilor pentru care sunt prelucrate. Compania noastra respecta principiul reglementat de regulamentul european arhivand/pastrand datele Dvs doar pentru perioada de timp necesara indeplinirii scopurilor.
 • f) principiul integritatii si confidentialitatii. Compania noastra a implementat toate masurile de securitate si a dispus la nivelul propriilor departamente norme care au menirea de a asigura securitatea impotriva procesarilor neautorizate si ilicite si impotriva pierderilor de date accidentale, distrugerilor sau deteriorarilor.

1.10 Regulamentul european a statuat ca persoanele fizice (clientii Magnetrend) beneficiaza de 8 (opt) drepturi, astfel:

 • a) dreptul la informare. A se avea in vedere ca in partea introductiva a documentului „termeni si conditii” precum si prin prezentul capitol sunt prezentate informatii despre: identitatea si datele de contact ale operatorului si reprezentantului acestuia; datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor; scopul prelucrarii si temeiul legal; destinatarii sau categoriile de destinatari; informatiile despre transferul de date catre o tara terta; garantiile adecvate; perioada de stocare; drepturile sale; dreptul de a formula plangere; eventualele consecinte a furnizarii datelor; existenta unui proces decizional automatizat.
 • b) dreptul la acces. Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Companie si priveste urmatoarele: confirmarea cu privire la prelucrarea de date; accesul la datele prelucrate; furnizarea unei copii a datelor cu caracter personal, care fac obiectul prelucrarii; obtinerea de informatii suplimentare (contra unei taxe rezonabile); accesul de la distanta printr-un sistem care permite vizualizarea datelor de catre persoana vizata; verificarea identitatii persoanei care solicita informatii.
 • c) dreptul la rectificare. Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Companie si priveste: rectificarea de date indexate; completarea datelor;
 • d) dreptul de stergere. Compania respecta dreptul de stergere exercitat de persoanele fizice numai in conditiile in care acest drept este exercitat intr-o manierea motivata/fundamentata:
 • motive: datele nu mai sunt necesare; retragerea consimtamantului; opozitie; prelucrare ilegala; respectarea prevederilor Legii 677/2001. De asemenea, prin crearea Contului, fiecare Client si-a dat acordul ca Magnetrend sa transmita datele sale cu caracter personal catre partenerii contractuali unei obligatii legale impuse de dreptul Uniunii Europene sau de cel intern; oferirea de servicii unui copil, daca nu sunt indeplinite conditiile legale;
 • dreptul nu se poate exercita si implicit respecta daca prelucrarea este necesara pentru: dreptul la libera exprimare si informare; respectarea unei obligatii legale; executarea unei sarcini in interes public; in domeniul sanatatii; arhivare; cercetare stiintifica sau istorica; scopuri statistice; constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
 • e) dreptul la restrictionare. Regulamentul confera acest drept persoanelor, putand fi exercitat astfel:
 • cazuri: contestare exactitate date; prelucrare ilegala; datele nu mai sunt necesare;
 • operatorul poate doar stoca datele;
 • orice prelucrare cu privire la date restrictionate necesita consimtamantul persoanei vizate;
 • operatorul comunica tuturor destinatarilor rectificarea, stergerea sau restrictionarea datelor.
 • f) dreptul la portabilitate. Conform dispozitiilor regulamentului, Compania respecta dreptul persoanelor de a solicita portarea datelor proprii, intr-un format simplu, usor de citit si de a le transmite altui operator ales de persoana care isi exercita dreptul.
 • g) dreptul la opozitie (de a inceta activitatea de procesare), poate fi exercitat doar pentru urmatoarele scopuri: marketing direct; cercetare, stiintifice, istorice, statistice; indeplinirea unei sarcini in interes public, exercitarea autoritatii publice; interesele legitime ale operatorului sau ale unei terte parti.
 • h) dreptul de a nu fi evaluat prin profilare automata presupune:
 • caracterul ilicit al crearii de profiluri indiferent de scop: evaluarea capacitatii si calitatii muncii salariatilor; acordarea de scoring – credite;
 • exceptie: existenta consimtamantului persoanei.

Este bine sa stiti ca aveti posibilitatea de a contacta si Responsabilul privind Protectia Datelor la nivelul Magnetrend la adresa de email: protectiadatelor@magnetrend.ro. Va asiguram ca vom depune eforturile necesare pentru a raspunde prompt solicitarilor Dvs. si pentru a Va furniza detaliile de care aveti nevoie.

De asemenea, va informam ca aveti dreptul sa depuneti o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In România, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Pentru exercitarea drepturilor prevazute anterior, in calitate de client al Magnetrend aveti dreptul de a adresa o cerere scrisa, datata si expediata la adresa protectiadatelor@magnetrend.ro prin care sa va exercitati in mod just si licit dreptul Dvs. de interventie garantat, privind: (i) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor legislatiei nationale (Lg. 677/2001) si ale Regulamentului UE 679/2016, (ii) anonimizarea datelor cu caracter personal, (iii) notificarea catre terte parti carora le-au fost prezentate/dezvaluite datele, cu conditia ca aceasta notificare sa nu presupuna un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat, respectiv pentru (iv) incetarea prelucrarii datelor personale in masura in care acest lucru este posibil potrivit scopului prelucrarii. In calitate de Operator Va informam ca vom inceta de indata prelucrarea datelor personale daca scopul pentru care le-am colectat a incetat.

2. Politica de confidentialitate referitoare la procesarea platilor cu cardul: “Paylike este operator de date privind informatiile referitoare la platile efectuate - gasiti informatii suplimentare despre procesarea informatiilor pe pagina lor de politica de confidentialitate”.

Politica de utilizare Cookie-uri pe www.magnetrend.ro

Politica de utilizare Cookie-uri pe www.magnetrend.ro

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului). Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor; aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului de „cos de cumparaturi”. Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Magnetrend pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor; exemple:  preferintele in materie de confidentialitate online si istoricul cosului de cumparaturi. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ajuta la intelegerea modalitatii in care un utilizator beneficiaza de www.magnetrend.ro, permitand imbunatatirea structurii si continutului, dar excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Magnetrend foloseste doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe (fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei/browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator. Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web, incluzand fara limitari utlizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidentialitate respective.

O vizita pe www.magnetrend.ro poate plasa: Cookie-uri de performanta a site-ului, Cookie-uri de analiza a vizitatorior, Cookie-uri pentru geotargeting, Cookie-uri de inregistrare, Cookie-uri pentru publicitate sau Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator si sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale www.Magnetrend.ro. Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile; dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor:

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
 • Acces adaptat pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate Cookie-urile NU sunt virusi si folosesc formate tip plain text; nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Intrucat cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, fiind folosite ca o forma de Spyware (spionaj privind activitatea consumatorului), multe produse anti-spyware marcheaza cookie-urile in mod constant pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general, browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Este foarte important ca Utilizatorul sa aleaga metoda cea mai potrivita de protectie a informatiilor personale si sa:

 • Particularizeze setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • Seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
 • Ia in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand se inchide browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.
 • Instaleze si sa actualizeze constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Se recomanda actualizarea programelor de navigare in mod constant, pentru ca multe dintre atacurile bazate pe cookie-uri se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului.