Indicatii utilizare magneti neodim

INDICAȚII DE UTILIZARE PENTRU MAGNEȚII NEODIM

Citiți și respectați prezentele indicații ÎNAINTE de utilizarea magneților neodim!

Atenție la copii: Asigurați-vă că copiii sub 16 ani utilizează magneții doar sub supravegherea adulților și că copiii peste 16 ani sunt informați despre potențialele pericole rezultate din utilizarea magneților. În cazul înghițirii magneților, aceștia se pot atrage prin pereții intestinelor și pot pune în pericol viața, putând fi îndepărtați doar prin intervenții chirurgicale. Vă rugăm să vă asigurați că copiii nu vor înghiți magneții!

Pacemaker: Țineți magneții neodim departe de aparatele pacemaker, fiindcă aceștia se pot deregla în apropierea magneților puternici.

Ciobire sau spargere: Magneții neodim sunt destul de fragili la impact mecanic. În cazul ciocnirii a doi magneți sau a unui magnet de o bucată de fier, magneții se pot ciobi sau sparge, sau învelișul exterior se poate deteriora sau rupe. În cazul în care doi magneți neodim se ciocnesc, aproape inevitabil aceștia se ciobesc sau chiar sparg. Fiți atenți la manipularea magneților și evitați ciocnirea acestora între ei sau de bucăți de fier sau alte metale cu conținut de fier. În general, magneții sunt protejați contra coroziunii cu straturi de nichel sau zinc. Dacă aceste straturi se deteriorează sau se decojesc, magneții vor coroda din cauza conținutului mare de fier.

Temperaturi: Magneții neodim uzuali, cu gradele de magnetizare între N35 și N48 rezistă până la temperaturi de 80°C, iar cele cu grad mai mare de magnetizare (N50, N52, N54) până la 60°C. În apropierea sau peste aceste temperaturi, magneții își pot pierde parțial sau integral magnetizarea. Există și magneți neodim care rezistă până la temperaturi de peste 200°C.

Dispozitive sensibile din punct de vedere magnetic: Magneții neodim sunt mult mai puternici decât magneții “clasici” și pot afecta temporar sau iremediabil unele dispozitive. Țineți magneții neodim la o distanță sigură (cel puțin 10cm sau și mai mare în cazul magneților de dimensiuni mari) de astfel de dispozitive. Printre acestea se numără ceasurile mecanice, pacemakerurile, monitoarele și televizoarele CRT, cardurile bancare, dispozitivele magnetice de stocare a datelor, calculatoarele, hard-diskurile și hard-driveurile și majoritatea echipamentelor electrice.

Alergie la nichel: În cazul în care suferiți de alergie la nichel, evitați contactul prelungit cu magneții neodim.

Prelucrări mecanice: Nu recomandăm prelucrarea mecanică a magneților neodim, deci nici tăierea, găurirea, șlefuirea, strunjirea sau polizarea acestora. În afară de riscul spargerii magneților, datorită încălzirii în urma prelucrării mecanice, magneții se pot supraîncălzi sau suprafața lor se poate arde, existând posibilitatea demagnetizării parțiale sau totale.

Ez Biz SRL